torstai 12. joulukuuta 2013

Rahkamousse-leivokset



3 piirtoheitinkalvoo pitkittäin pualiks leikattuna

6 Digestive-keksiä

1 dl kermaa
100 g suklaata
1/2 prk rahkaa
sokeria
1 liivate

1 dl kermaa
2-3 rkl Lemon curdia (tai sokeria ja sitruunan kuorta)
2-3 rkl rahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 liivate

Teippaa kalvot keksien ympärille putkiksi. Vaahrota purkillinen kermaa ja jaa se kahteen kulhoon. Sulata suklaa vesihauteesa ja sekota se kermavaahronpualikkaaseen rahkan ja sopivan sokerimäärän kans. Liuota liotettu liivatelehti kuumaan vesitilkkaan. Sekota liivate mousseen ja lusikoi se keksien päälle putkiin. Jos näyttää vetelältä ni anna hyytyä viileesä vaikka tunnin ni ei mee kerrokset sekasin, mut tuskin se on vetelää. Sekota toiseen kermavaahronpualikkaaseen muut aineet, liivate kuumaan sitruunamehhuun liuotettuna, ja lusikoi suklaamoussen päälle. Koristele heti tai myähemmin jollain kivalla. Kuvasa on valkosuklaa-varelma-rakkeita.

Ei kommentteja: