torstai 12. joulukuuta 2013

Lärvikakku

Täsä on muistaakseni kaakaoo ja minttuviinaa.

Yleisön pyynnöstä yritän sepittää tänne jonkinlaisen ohjeen lärvikakun tekkoon. Oon näemmä tehny sitä viimeks helmikuusa 2008, löysin piletyskuvista osan kakkua.

Jos ei ihan hirveen tujua kakkua halua, ni voi käyttää "pohjana" vaikka mehua tai kaakaoo. Tilkan siittä ko kuumentaa, ni voi liuottaa siihen liotetut liivatelehdet. Liivatelehtiä kannattaa käyttää enemmän ko mitä ohje sannoo, viina viä siltä vähä terrää. Liivateliämi ja viina sekotettaan sit siihen valittuun "pohjaan". Joukkoon kannattaa piristykseks laittaa vaikka marjoja tai hedelmän paloja, ne imasee kivasti sitä viinaa. Sit vaan annetaan hyytyä viileesä seuraavaan päivään. Soppii tarjottavaks kermavaahron kans. Jos haluaa oikeen tujun kakun, ni voi yrittää tehrä pelkästä viinasta. Sit se kyl tarttee kauheesti liivatelehtiä. Viinaa ei kannata kuumentaa, liivatteet voi liottaa vaikka vesi tai sitruunamehu -tilkkaan.

Hyviä yhristelmiä on esim:
Kaakao - minttuviina
Mustaviinimarjamehu - vodka
Apelssiinimehu - kossu
Kannattaa maistaa ennen ko se alkaa hyytyä, jos tuntuu sopivan vahvuselta juotavaks drinkiks, ni se tarttee lissää viinaa.

Ei kommentteja: