torstai 12. joulukuuta 2013

Minttusuklaamousse


3 valkuaista
0,25 dl (tai vähemmän) karppisokeria (tai tavallista)
2 dl kermaa
5 palaa maraboun 70% minttusuklaata
1,5 tl kaakaojauhetta

Varmista että kaikki kokkausvälinees on kuivia. Erottele valkuaiset keltuaisista. Oo sitte tarkkana, yhtään keltuaista ei saa joutua joukkoon.

Jauha karppisokeri morttelilla tomusokeriks ja vaahrota valkuaiset koviks.
tai
Laita valkuaiset ja karppisokeri kulhoon jossa niitä voi sekotella vesihauteesa. Yhtään vettä tai vesihöyryä ei saa joutua joukkon. Kuumenna sekottaen niin kuumaks (ainaki 72 asteiseks), ettei sormee pysty pitämään siinä mömmösä. (Tälläi se valkuainen pastöroituu, säilyy paremmin) Jos vaahrotat vatkaimella eri kulhosa, kuivaa vesihaudekulhon pohja ennen ko ruppeet kaataan siihen toiseen kulhoon (ni ei mee sitä vettäki sinne). Vaahrota niin kauan että mössö on huaneenlämpöstä ja kovvaa.

Vaahrota kerma, sulata suklaa ja ripottele kaakaojauhe siivilän läpi. Sekota nostellen kaikki sekasin, älä vatkaa. Anna olla tunnin, pari jääkaapisa.

Ei kommentteja: