torstai 12. joulukuuta 2013

Mansikkamarengit



3 munan valkuaiset
2,25 dl mansikkatomusokeria

Varmista että kaikki kokkausvälinees on kuivia. Erottele valkuaiset keltuaisista. Oo sitte tarkkana, yhtään keltuaista ei saa joutua joukkoon. Laita valkuaiset ja sokeri kulhoon jossa niitä voi sekotella vesihauteesa. Yhtään vettä tai vesihöyryä ei saa joutua joukkon. Kuumenna sekottaen niin kuumaks (ainaki 72 asteiseks), ettei sormee pysty pitämään siinä mömmösä. (Tälläi se valkuainen pastöroituu, marenkit säilyyki paremmin ja pinnasta tullee nätin kiiltävä.) Jos vaahrotat vatkaimella eri kulhosa, kuivaa vesihaudekulhon pohja ennen ko ruppeet kaataan siihen toiseen kulhoon (ni ei mee sitä vettäki sinne). Vaahrota niin kauan että mössö on huaneenlämpöstä ja kovvaa. Pistä pursottimmeen tai sitte vaan nostele lusikalla pellille leivinpaperin päälle. Pitäis mahtua yhrelle pellille, mut 40-50 kpl kuitenki. Leivinpaperiin voi talouspaperilla pyyhkästä vähä öljyä, lähtee sit marenkit nätemmin irti. Pistä uuniin 75 asteeseen neljäks tunniks. Sen jälkeen voi laittaa uunin pois päältä ja luukun raolleen, kuivuvat viä vähä. 

Ei kommentteja: