lauantai 5. huhtikuuta 2014

Karppisämpylät.


8 munaa
1 prk (250g) rahkaa
4 tl psylliumia
1-2 tl leivinjauhetta
6 dl mantelijauhoja
400-500 g emmental-raastetta

Laita aineet juustoraastetta lukuunottamatta kulhoon, psyllium viimisenä. Sekota kaikki sekasin ja lissää sitte se juustoraaste.

Nostele lusikalla pellille kasat taikinaa. Taikinasta tullee kaks pellillistä, yhreksän sämpylää per pelli. Taputtele märillä käsillä sämpylän malliin, noin parin sentin paksusiks. Päälle voi ripotella siämeniä (jos ei oo halunnu niitä taikinan joukkoon, käyhän seki, tai sit oo ilman). Ei tartte nostattaa. Paista uunisa 225 asteesa kunnes näyttää hyvältä, kai siihen mennee noin 10 minuuttia, riippuu uunista ja kokista.

Osa on jo muatoiltu märillä käsillä.
Taitaa olla pinjansiämeniä päällä.

Tää on hyvin paljon sovellettu karppausinfon mantelileipien ohjeesta. Mun miälestäni näin tullee parempaa.

Ei kommentteja: