lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kanakeitto.


5 perunaa
5 porkkanaa
pualikas lanttu (n.300g)
pualikas juuriselleri (n.200g)
pala inkivääriä
400 g kananfilettä (ei mittään silppua, vähintään minuuttipihvejä)
pakasteherneitä
kanaliämikuutio
sitruunamehua
jauhettua juustokuminaa
sualaa
purkki kermaa
vettä

Paista kanoille vähän väriä pannulla. Juustokuminakin voi käydä miälellään pannulla kanojen kans. Laita kanat kiahumaan kattilaan mahrollisimman pian, ehtivät keittyä hajooviks ennen perunoita. Kuari ja palottele juurekset. Kuari inkivääri ja pistä se vaikka pitkittäin pualiks, löytyy helpommin sopasta ko on isoina paloina, sitä kun ei tartte syärä. Säästä kerma ja herneet siks ko muut aineet on kypsiä. Lissää kerma ja herneet ja kiahauta uurestaan.

Ko on syäny jo usseemman lautasellisen, ni voi saara vaihtelua lissäämällä lautaselle teelusikallisen currytahnaa.

Karppaajille vinkki, että laita perunat vaan pualiks, tai jätä piänet perunat kokonaisiks. Sillai voit säästää perunat helpommin muitten lautaselle ja itte syät vaan lanttua sun muuta.

Ei kommentteja: