tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mansikkavispipuuro.


Litra jäisiä mansikoita
1,25 dl mannaryynejä
sokeria maun mukaan
(vaniljajauhetta)
vettä

1. Laita jäiset mansikat litramittaan tai anna olla rasiassaan jos sattuu olemaan litran vetoinen. Kaada joukkoon vettä sen verran, että litra tulee täyteen.

2. Kaada vesi mansikoiden joukosta kattilaan. Suasittelen kerroskattilaa, ei tartte sekottaa niin usein. Kuumenna vesi.

3. Lisää veteen mannaryynit, sokeri ja vanilja. Keitä kypsäksi. Aluksi kannattaa sekottaa usein, ettei mannaryynit jämähdä kökköön.

4.Ota kattila hellalta ja heitä jäiset mansikat mannapuuroon.

5. Kun mansikat ovat sulaneet ja jäähdyttäneet kuuman puuron, vispaa sähkövatkaimella tasaiseksi.

6. Harkitse seuraavaksi kerraksi tuplamäärää, mukulat kun syävät kerralla koko kattilallisen.


Ei kommentteja: